sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Vain yksi elämä


Lisää kuvateksti
Kööpenhaminalaisetsivä Louise Rick kutsutaan pikkukaupungin poliisivoimien avuksi selvittämään maahanmuuttajatytön murhaa: Samra, 15, on löytynyt rantavedestä tapettuna. Samran lähipiiriä jututettaessa selviää, että Samra on tasapainoillut kahden maailman välissä: toisaalla tanskalaisten koulukavereiden elämäntapa, toisaalla jordanialaisen suvun käsitykset perheestä ja kunniasta...



Louise sai komennuksen avustamaan rikoksen ratkaisussa, koska hänellä oli kokemusta etnisistä rikoksista. Edellinen etnisen rikoksen uhri makasi epäonnistuneen murhayrityksen vuoksi sairaalasängyssä. Louisen mielestä hän ei ollut mikään asiantuntija etnisissä rikoksissa.
Louisen paras ystävätär Camilla on toimittaja. Myös hän jahtasi rikollisia samoissa rikoksissa Louisen kanssa. Camillan mielestä poliisit tutkivat rikosta väärästä näkökulmasta, kun pitivät tytön murhaa kunniamurhana ja etsivät rikollista tytön perheenjäsenistä.

Camilla onki tietoja murhatun tytön äidiltä  ja kirjoitti artikkeleita lehteensä. Loppuksi Camillasta tuli äidille tukija johon äiti luotti, edes vähän.
Camilla otti yhteen päätoimittajan kassa, kun tämä laittoin väärän ostikon uutiseen, joka kertoi tästä murhasta.Uutisoinin ansiosta heräsi paikkakunnalla rotuviha ja murhaa pidettiin selvänä kunniamurhana.Camilla todisti päätoimittajalle, että tämän kaltainen murha tapahtuu myös tanskalaisissa perheissä. Tosin itsemurhana.
 
Mielestäni kirjassa kuvataan hyvin, mitä muslimiperheesssä on  Perhe. Kaikesta epäoikeudesta huolimatta perhe pitää yhtä. Murhakin on vain yksi elämä, etenkin tytön tai naisen murha, sekin suojaa perhettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti